Gandelman (Gent) na Palmer meest productieve middenvelder top-15

Gandelman (Gent) na Palmer meest productief: “Ik kan full gas blijven gaan”

Vandaag om 18:03

Omri Gandelman is uit de top-15 competities de op één na meest productieve middenvelder wanneer het om doelpunten gaan. Niet Jude Bellingham, maar Chelsea-revelatie Cole Palmer staat boven Gandelman. De middenvelder van KAA Gent realiseert zich dat dat geen onaardige statistieken zijn. Gandelman wist in dit kalenderjaar tot nu toe al 21 doelpunten te maken voor club en land samen.

Gandelman wist onder meer tegen Club Brugge, Chelsea en ook tegen Frankrijk te scoren. “Zag je mijn kopbalgoal tegen Frankrijk? Die heb ik te danken aan ‘Mili’ (assistent Danijel Milicevic, red.). Als ik met de spitsen bijtrain, zegt hij me altijd richting de doellijn te koppen. Als de bal daar botst, is het moeilijk voor een keeper”, citeert Het Laatste Nieuws Gandelman.

Gandelman vertelt dat hij op advies van Milicevic ook beelden bekijkt. Milicevic heeft Gandelman aanbevolen om beelden te bekijken van Erling Haalan, de spits van Manchester City. “Dat neem ik in me op. Ik ben een middenvelder, maar in de zestienmeter denk ik als een spits”, geeft de middenvelder van de Buffalo’s aan.

Gandelman legt uit wat hem nog meer veel doelpunten oplevert in de verschillende competities. “Het gaat om feeling. Je moet proberen voorspellen waar de bal komt”, deelt Gandelman. Ook benadrukt hij het belang van zijn loopvermogen. “Ik kan voor doel opduiken, maar even snel ben ik terug voor mijn defensieve taken. Ik kan full gass blijven gaan. Net daarom ben ik op tijd op de juiste plaats.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.