Gandelman over ambities bij Gent en in Europa: “Mijn doel? De Bundesliga”

Gandelman over ambities bij Gent en in Europa: “Mijn doel? De Bundesliga”

Vandaag om 10:46

Omri Gandelman heeft een opmerkelijke transformatie doorgemaakt bij KAA Gent. Van een 'Hein-transfer' tot goalgetter. De Israeli kreeg eerst kritiek, maar dat lijkt nu al even verleden tijd. "Toen ik hier tekende, besefte ik dat ik een aanpassingsperiode nodig had", zegt Gandelman in een interview met Het Laatste Nieuws.

In die eerste periode werd hij zelfs spottend 'Wandelman' genoemd, en coach Hein Vanhaezebrouck moest hem meermaals verdedigen. "Sommige dagen ging ik boos en teleurgesteld naar huis. Mensen vergeten snel dat je je niet alleen op, maar ook naast het veld moet aanpassen."

Naast zijn aanpassingsperiode bij Gent, speelt ook de situatie in Israël een grote rol in Gandelmans leven. "Mijn familie hoort de raketten ontploffen", vertelt hij. Ondanks de fysieke afstand voelt hij zich dichtbij hen. Wanneer hij zich slecht voelt, belt hij vaak met zijn vader, een voormalig basketbalprof. "Hij weet wat het is om een atleet te zijn en leert me mezelf te pushen", zegt Gandelman, die zijn prestaties met een lange-termijndoel voor ogen blijft verbeteren.

En dat doel? "De Bundesliga", knipoogt Gandelman, maar hij voegt eraan toe dat hij ook geen 'neen' zou zeggen tegen de Premier League. Zijn ambitie en vastberadenheid om door te groeien, ondanks de uitdagingen, zijn duidelijk.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.