Voetbalmakelaar John Bico Penaque uitgeleverd aan België

Van fraude verdachte ex-manager Antwerp uitgeleverd aan België

Vandaag om 17:05

John Bico Penaque, de voetbalmakelaar en voormalig sportief manager van Royal Antwerp FC, is door de Verenigde Arabische Emiraten uitgeleverd aan België. Bico wordt verdacht van fraude.

Bico verwierf vooral bekendheid door zijn connecties met de gebroeders Hazard. In ons land wordt hij verdacht van het afsluiten van frauduleuze sponsorcontracten, daarbij zou hij gebruik hebben gemaakt van een vennootschap in de Verenigde Arabische Emiraten om zijn praktijken te verhullen, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het zou gaan om sponsorcontracten rondom voetbalclub White Star Woluwe. Op verzoek van een onderzoeksrechter in Brussel werd Bico gearresteerd in de VAE. Donderdagmiddag arriveerde hij op de luchthaven van Zaventem, zo bevestigde het federaal parket, dat verder geen details over de zaak vrijgaf.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.