Hein Vanhaezebrouck ziet geen ontwikkeling bij Anderlecht

HVH ziet geen ontwikkeling: "Je maakt bij Anderlecht iedere week dezelfde analyse"

Vandaag om 16:04

Hein Vanhaezebrouck vreest voor RSC Anderlecht in de aankomende topper tegen Club Brugge. De oud-coach van paars-wit ziet de manschappen van David Hubert steeds weer dezelfde fouten maken.

Bij Extra Time analyseerde Vanhaezebrouck het spel van Anderlecht in de voorbije weken. Rode draad is volgens hem het zwakke optreden van de defensie, ook tegen Beerschot zag het er achteraan niet best uit en Beerschot-spits Marwan Al-Sahafi profiteerde. “Het is niet de eerste keer dat het gebeurt bij Anderlecht dat één spits het verschil kan maken.”

Passief verdedigen is bij paars-wit een terugkerend probleem, vindt Vanhaezebrouck. Tegen Dender bijvoorbeeld. “Ze laten bijvoorbeeld de spits gewoon de bal aannemen met drie mensen errond. Ze lopen altijd gewoon terug, soms verkeerd.”

Het is dus steeds hetzelfde liedje en de trainerswissel heeft daar niet veel verandering in gebracht. “Je maakt bij Anderlecht iedere week dezelfde analyse. Dat is dus een werkpunt. En de eerste stap is uiteraard altijd doordekken op die ene spits”, is de conclusie van HVH.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.