Kabasele over opponent van Anderlecht: "Uitzonderlijk voor Bulgarije"

Vandaag om 12:29
Laatste update: om 12:45

Anderlecht neemt het donderdag op tegen Ludogorets uit Bulgarije. Christian Kabasele maakte in 2012 de eerste titel van die club mee en is niet verbaasd over hun succes.

"Ludogorets was net gepromoveerd, maar de voorzitter wilde al de beste club van het land worden en Champions League spelen", aldus Kabasele bij Het Nieuwsblad. "Of ik niet twijfelde aan de steile ambities? Nee, want de voorzitter had al flink wat spelers gehaald en ik zag het trainingscomplex en het nieuwe stadion dat ze aan het bouwen waren. Dat is uitzonderlijk voor Bulgarije. Hij heeft gewoon de daad bij het woord gevoegd."

In de laatste jaren is Ludogorets nog flink gegroeid. "Het verrast me niet dat ze nu zover staan: hij heeft er alles aan gedaan om dit te bereiken en gaf vaak ook dubbele premies. Hij had ook het geld om elk jaar nieuwe spelers te kunnen halen en te kunnen voortbouwen op spelers die normaal gezien nooit in Bulgarije zouden terechtkomen. Via het Europese voetbal krijgen ze nu nog eens meer geld binnen."