Olssen (ex-Anderlecht) werkt aan comeback: "Ik was praktisch halfdood"

Vandaag om 12:00
Laatste update: om 12:45

Union speelt donderdagavond op het veld van Midtjylland. Kristoffer Olssen zit in de kern van die Deense club, maar zal de partij vanuit de tribune moeten volgen. Hij herstelt nog van een ontsteking aan de hersenen, die hem ei zo na fataal werd.

"Ik was praktisch halfdood", vertelt Olssen daarover bij Aftonbladet. "Niemand kon met me communiceren, ik weet zelfs niets meer van die periode. Ik heb het ergste doorstaan, zo zwaar... Ik kon alleen nadenken, positief zijn en geduldig blijven. Voetbal? Daar heb ik even niet aan kunnen denken. Maar toen ik terug matchen kon beginnen kijken, begon het toch snel weer te kriebelen."

Nu werkt Olssen aan zijn terugkeer. "Of het nu twee maanden, een half jaar of twee jaar duurt, ik kom terug. En ik ga beter zijn dan ooit tevoren, hoe gek dat ook klinkt. Wat ik heb meegemaakt, heeft me een pak sterker gemaakt."

Meedoen tegen Union is echter nog niet aan de orde voor Olssen. Hij krijgt wel een plaatsje op de eretribune.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.