Farioli benadrukt woorden van Kroes: 'Henderson is volledig gefocust op Ajax'

Farioli drukt Henderson-geruchten de kop in: 'Zijn familie komt naar Amsterdam'

Vandaag om 16:45

    In navolging van Alex Kroes heeft ook Francesco Farioli nog maar eens benadrukt dat Ajax toekomst ziet in het huwelijk met Jordan Henderson. Op de persconferentie in aanloop naar Qarabag - Ajax sprak de Italiaanse trainer zich uit over de situatie. 

    In de afgelopen maanden werd Henderson gelinkt aan een vroegtijdige exit uit Amsterdam. Was het niet vanwege zijn hoge salaris, dan wel vanwege zijn vermeende tegenvallende inbreng. Door dat scenario kan een streep, bevestigde Kroes eerder al. "We zijn tevreden met hem, we willen hem niet kwijt", sprak de technisch directeur in gesprek met het AD

    "Alex heeft alles al gezegd in zijn interview", stak Farioli dan ook van wal. "Ik heb Jordan gekozen als captain en hij is onze leider. Hij draagt onze band met veel vertrouwen. Ik denk niet dat ik uit hoef te leggen hoe belangrijk hij is voor ons team. Zowel op en naast het veld. Ik hoef niet uit te leggen wat ik over hem denk."

    De geruchten over een eventueel vertrek van Henderson werden gevoed door zijn woonsituatie. Zo verblijft het gezin van de middenvelder nog altijd in Engeland. "Ik ben zijn makelaar niet", grapte Farioli. "Maar als het goed is, is dat nu opgelost. Ik heb begrepen dat hij een huis heeft en dat zijn familie naar Amsterdam kan komen. Henderson is volledig gewijd aan Ajax en ons project. Hij houdt zich aan de woorden die hij sprak tijdens onze ontmoeting. Dat hij Ajax terug wil brengen naar de top."

    Qarabag - Ajax begint donderdag om 18:45 uur. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.