Complimenten voor Zeno Debast na assist bij Sporting Lissabon

Rode Duivel bewierookt na assist: 'In theorie heeft Zeno Debast geen gebreken'

Vandaag om 16:03

    Zeno Debast was wederom belangrijk voor Sporting Lissabon in het gewonnen Champions League-duel tegen Sturm Graz (0-2). Na afloop was de Portugese pers lyrisch over het optreden van de Rode Duivel. 

    Luis Mateus, hoofdredacteur van het Portugese A Bola, ziet op dit moment geen gebreken bij Debast. "In theorie heeft deze speler geen fouten. Fysiek is hij behoorlijk sterk. Of het nu op de grond of in de lucht is. Hij heeft het fysieke vermogen om zijn tegenstanders te passeren. Hij heeft ook twee goede voeten om het spel te verdelen. Hij staat ook heel vaak goed geplaatst", zo citeert La derniere heure de Portugese journalist. 

    "Soms lijkt hij tactisch een beetje verdwaald. Maar dat is ook een beetje normaal aangezien hij pas twintig jaar oud is. Hij moet nog aan kracht winnen en dat zal van hem afhangen. Maar grote tekortkomingen heeft hij niet", voegde Mateus daaraan toe. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.