Matteo Dams neemt het op voor teamgenoot Noa Lang

Dams begrijpt provocatie Lang: 'Als je kijkt hoeveel hij over zich heen krijgt'

Vandaag om 16:22

    Matteo Dams heeft het opgenomen voor Noa Lang na het 1-1 gelijke spel tegen Paris Saint Germain in de Champions League. De vleugelverdediger snapt daarbij de provocaties van Lang, die volgens Dams zelf veel over zich heen krijgt. 

    Lang zette PSV op voorsprong en speelde een sterke wedstrijd. Volgens Dams is de vleugelaanvaller heel belangrijk voor PSV. "Ik vind hem een fantastische, respectvolle jongen. Hij is iemand die hard werkt en iedereen probeert te helpen", zei Dams tegenover Voetbal International

    Ook in Parijs werd Lang uitgefloten vanaf de tribune. Nadat hij de 0-1 maakte, rende hij op de camera af en maakte wat gebaartjes. Dams kan de frustratie van Lang goed voorstellen. "Ik snap niet waarom zij fluiten. Hij heeft af en toe zijn momentjes. Maar dat hebben we allemaal, dus ik snap niet waarom hij dit over zich heen krijgt. Ik kan begrijpen als hij scoort, dat hij dit gaat uitten op zijn manier. Het moet niet té worden, maar daar zijn wij voor als teamgenoten", concludeerde Dams. 

    Lang speelde van 2020 tot en met 2023 voor Club Brugge en was vanaf dag één, een van de belangrijkste spelers. In 125 wedstrijden voor Brugge maakte hij 38 goals en leverde hij 34 assists. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.