Maertens over AC Milan – Club Brugge in 2003

Maertens over AC Milan – Club Brugge in 2003: “De VAR zou het nu rap zien”

Vandaag om 16:02

Birger Maertens stond in 2003 in de basis bij Club Brugge in de met 0-1 gewonnen match tegen AC Milan in San Siro. Meartens blikt terug op de match die hem destijds de nodige kritiek opleverde. Maertens stond in de match tegen AC Milan tegenover Filippo Inzaghi.

Er werd in de pers beschreven dat Maertens als een lantaarnpaal tegenover Inzaghi stond namens Club Brugge. “Kon ik om lachen hoor. We hadden gewonnen dus het maakte niks uit. Inzaghi was wel echt een vervelende spits. Hij liep de hele tijd te zagen, tegen mij, tegen de ref. Ik begreep er natuurlijk niks van. Hij was ook overal”, blikt Maertens terug bij Het Nieuwsblad.

Het viel Maertens op dat Inzaghi zich veel liet vallen, maar dat Andriy Shevchenko geen kik gaf als hij geschopt werd. “Die deed gewoon door. Nu zou het niet meer pakken, wat ik toen allemaal uitstak. Op voeten staan als de tegenstander wilde springen, mijn studs planten op de achillespees, eens een boks in de ribben geven. De VAR zou het rap zien”, vertelt Maertens.

Het viel Maertens op dat Inzaghi toch van shirt wilde wisselen na de match tussen AC Milan en Club Brugge. “Inside, zei hij toen ik het vroeg. Ik dacht dat hij er geen zin in had, maar in de catacomben riep hij mij zowaar in de kleedkamer van AC Milan. Stond ik daar tussen al die sterren. Met Seedorf heb ik na de thuismatch gewisseld”, besluit Maertens.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.