Jorthy Mokio ex KAA Gent bij selectie Ajax voor Qarabag-uit

Krijgt Mokio (16) zijn kans bij Ajax? Ex-Gent-speler in selectie voor EL-duel

Vandaag om 14:32
Laatste update: om 14:45

Ajax heeft Jorthy Mokio (ex-KAA Gent) opgenomen in de selectie voor het duel met Qarabag FK. Het zestienjarige talent kwam maandagavond nog in actie bij Jong Ajax. Onze jonge landgenoot debuteerde al wel eerder voor de Amsterdammers.

De talentvolle Mokio werd begeerd door clubs als PSV en FC Barcelona, maar uiteindelijk maakte hij de overstap van KAA Gent naar Ajax. De verdediger annex middenvelder speelt zijn duels voornamelijk voor Jong Ajax, maar debuteerde al wel voor de Amsterdamse hoofdmacht. Francesco Farioli liet de 16-jarige verdediger al minuten maken tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs voor de Europa League.

Nu lonkt zijn tweede Europese duel voor Ajax. Mokio is opgenomen in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Qarabag in Azerbeidjan. De Amsterdammers zijn met 24 spelers afgereisd voor het uitduel in de Europa League. Ten opzichte van het duel met Slavia Praag (1-1) zijn Wout Weghorst, Jordan Henderson, Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim ook weer van de partij.

Mokio speelde tot dusver tien duels voor Jong Ajax. Hij scoorde één keer. De Belgische jeugdinternational heeft een contract tot medio 2027 bij Ajax.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.