Jorthy Mokio ex-KAA Gent over debuut bij Ajax

Mokio (ex-Gent) emotioneel na Ajax-debuut: "Mijn moeder heeft een traan gelaten"

4 september om 12:02

Voormalig KAA Gent-talent Jorthy Mokio beseft dat het snel gaat bij Ajax. De 16-jarige verdediger kwam eerder deze zomer over van de Buffalo's en in de return tegen Jagiellonia Białystok werd hij de op een na jongste debutant in de hoofdmacht ooit bij Ajax.

Mokio speelt zijn wedstrijden voor Jong Ajax. In de heenwedstrijd tegen Jagiellonia Białystok (1-4) zat hij bij het eerste elftal op de bank, in de return (3-0) kwam het zelfs tot een invalbeurt. "Toen het 3-0 werd, zei de coach (Francesco Farioli, red.) dat ik mocht warmlopen. Toen hij me vervolgens wenkte, dacht ik dat het teken voor Mika Godts bedoeld was", zegt Mokio tegen Het Nieuwsblad.

"Nee, niet Mika. Jij", zei Farioli. "Ik mocht erin. Ik was wel zenuwachtig", lacht de verdediger. "Eenmaal op het veld moest ik toch even beseffen dat ik daar daadwerkelijk stond. Zeker in de Johan Cruijff Arena is dat indrukwekkend." Na Ryan Gravenberch is Mokio de jongste Ajax-debutant ooit.

Het was een emotioneel moment voor Mokio en zijn familie. "Mijn moeder heeft wel een traan gelaten. Mijn vader ook", vertelt hij. "Ik denk dat ik nog meer minuten ga krijgen. Het is een kwestie van mezelf bewijzen bij Jong Ajax, dan komt de rest vanzelf."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.