Mokio over transfer van Gent naar Ajax en effect Vanhaezebrouck

Mokio twijfelde over vertrek bij Gent: “Dat HVH er niet meer zat, maakte een verschil”

4 september om 08:52

Jorthy Mokio maakte de overstap van KAA Gent naar Ajax. De Buffalo’s deden er alles aan om Mokio langer aan zich te binden, maar de 16-jarige centrale verdediger koos voor een avontuur in Nederland. Mokio geeft aan dat hij mogelijk een andere keuze had gemaakt als Hein Vanhaezebrouck was gebleven bij Gent.

Mokio geeft aan dat hij geen spijt heeft van zijn overstap van Gent naar Ajax. “Het niveau ligt een tandje hoger. De club had een heel mooi plan voor me klaarliggen en ik kan me er goed ontwikkelen. Ik heb veel ploegen bezocht, maar mijn voorkeur ging altijd uit naar Ajax”, citeert Het Laatste Nieuws Mokio.

“Barcelona? Ik vond het te vroeg. Wie weet over een jaar of zes, maar ik voel me goed bij Ajax”, Mokio geeft aan dat hij hoopt nog minuten te maken bij de A-ploeg van Ajax en dat hij zich nu moet gaan bewijzen bij Jong Ajax.

Desondanks geeft Mokio aan dat hij lang getwijfeld heeft over zijn stap van Gent naar Ajax. “Afscheid nemen van Gent was moeilijk. Dat Hein Vanhaezebrouck er niet meer zat, maakte wel een verschil. Ik voelde me goed bij hem. Mocht hij nog trainer zijn bij Gent, dan was er echt nog een kans dat ik gebleven was”, besluit Mokio.