Vanhaezebrouck over koploper Dender in de Jupiler Pro League

Vanhaezebrouck waarschuwt koploper Dender: “Pakken wat ze kunnen pakken”

4 september om 07:33

Waar promovendus Beerschot de rode lantaarn draagt in de Jupiler Pro League, staat promovendus Dender bovenaan de competitie. Volgens Gert Verheyen komt Dender normaalgesproken niet meer in de problemen, gaf hij aan bij Extra Time. Hein Vanhaezebrouck twijfelt uit persoonlijke ervaring over de opmerking van Verheyen.

Vanhaezebrouck geeft zijn avontuur als speler van Harelbeke als voorbeeld. “Met Harelbeke hebben we als nieuwkomer eens 7 wedstrijden op kop gestaan na een 16 op 21, maar we eindigden nog net erin. In de volgende 11 wedstrijden pakten we 3 op 33”, citeert Sporza Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck waarschuwt Dender, dat met 11 op 18 aan kop gaat in de Jupiler Pro League. “Alles wat ze kunnen pakken, moeten ze nu pakken bij Dender”, geeft Vanhaezebrouck aan.

“Er zijn geen noemenswaardige spelers bijgekomen. Maar ze zijn heel vroeg begonnen aan de voorbereiding en zijn nu fysiek tiptop in orde. Het was Timmy Simons die dat heeft gepland en Vincent Euvrard heeft het overgenomen”, aldus Vanhaezebrouck.

Verheyen sloot af door aan te geven dat de eerste resultaten in competitie heel belangrijk zijn voor de kleinere ploegen in de Jupiler Pro League. “Grotere ploegen komen er wel nog door, maar voor de kleine ploegen is het doorslaggevend voor de rest van de competitie.”