Vanhaezebrouck over transferbeleid Antwerp en Gent

Vanhaezebrouck over transferbeleid Antwerp en Gent: “Beste voorbeeld daarvan”

3 september om 18:14

Hein Vanhaezebrouck werpt in Het Nieuwsblad een blik op de zomermercato van de Jupiler Pro League. De voormalig trainer van KAA Gent stelt zich vragen bij de verschillende deadlines van de competities en kijkt naar het transferbeleid van de verschillende clubs. 

Terwijl de ‘grote’ competities hun transfermarkt op vrijdag sloten, bleef deze in Nederland open tot maandag, in België tot vrijdag, en in Turkije zelfs tot volgende week. Vanhaezebrouck noemt het "onaanvaardbaar" dat elk land zijn eigen deadline kan kiezen. 

Volgens Vanhaezebrouck zorgt de huidige situatie ervoor dat vooral minder rijke landen en clubs wachten tot het einde van de transferperiode. De clubs hopen dan op koopjes. Clubs willen dan vaak nog snel spelers verkopen om hun loonlast te verminderen. 

Hij merkt echter ook een nieuwe tendens op waarbij clubs sneller verkopen uit financiële noodzaak. "Antwerp is daar het beste voorbeeld van, Gent doet het ook," stelt Vanhaezebrouck. Dit haastig verkopen, vaak onder de prijs, is volgens hem een teken dat Belgische clubs soms te afhankelijk zijn van snelle inkomsten. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.