Ref. Dep. over afgekeurde goal Janssen bij Gent – Antwerp

Ref. Dep. over afgekeurde goal Janssen bij Gent – Antwerp: “In het reglement”

2 september om 22:44

Jonathan Lardot, de technisch directeur van het Professional Refereeing Department, blikte terug op het afgekeurde doelpunt van Vincent Janssen namens Royal Antwerp FC tegen KAA Gent. Tsuyoshi Watanabe schoot de bal tegen Janssen aan en via de spits van The Great Old ging de bal het doel in.

Janssen hield bij Antwerp zijn handen strak tegen het lijf aan, maar de bal raakte zijn arm voordat de bal via hem het doel in belandde. Het doelpunt werd afgekeurd en Antwerp dacht een geldige treffer gemaakt te hebben. Lardot geeft uitleg.

“Het staat eigenlijk in het reglement. Als je rechtstreeks scoort na een contact tussen de bal en uw arm, dan is dat gewoon niet toegelaten. Het feit dat de arm zelfs op een natuurlijk correcte positie staat, als de bal op uw arm komt en direct na die actie in het doel gaat, dan moeten we het gewoon afkeuren. Een zeer correcte beslissing”, geeft Lardot aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.