Jonathan Lardot over penaltysituatie bij Union Saint-Gilloise tegen RSC Anderlecht

Ref. Dep zag Anderlecht penaltyfout maken, maar ziet ook werkpunt voor VAR

2 september om 20:16

Tijdens het duel tussen Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht onstond er veel commotie over de gegeven strafschop door scheidsrechter Nicolas Laforge. Jonathan Lardot geeft aan het absoluut eens te zijn met de beslissing op het veld, waardoor hij ook geen VAR-interventie had verwacht.

Na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd de bal terug voor het doel gekopt. De bal werd teruggekopt voor het doel naar Kevin Rodríquez. Op dat moment is het Zanka Jorgensen die de aanvaller van Union een duw geeft. Voor scheidsrechtersbaas Jonathan Lardot is het duidelijk dat Zanka hier ook in de fout ging. "Ik was het absoluut eens met de beslissing op het veld. De speler van Anderlecht kijkt niet naar de bal, kijkt alleen naar de aanvaller en duwt hem."

Toch riep de VAR scheidsrechter Laforge naar de kant, wat volgens Lardot niet de correcte beslissing was. "Het was een duidelijke strafschop, ik had geen VAR interventie verwacht."

Dat het VAR-moment meerdere minuten in beslag nam, was niet naar de zin van Lardot. "Er was een probleem in communicatie tussen scheidsrechter en VAR, we gaan dat intern bespreken." Voor scheidsrechters wordt de tijd op het veld ook anders ervaren dan supporters, heeft hij nu opgemerkt. "Op het veld lijkt de tijd van een VAR beslissing korter, op de tribune voelt het veel langer", klinkt het nog bij Lardot, die daar in de toekomst verandering in wil zien.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.