Pocognoli neemt zijn spits in bescherming bij Union: "Dat lost niets op"

2 september om 12:16

Union is zondag blijven steken op 0-0 tegen Anderlecht. Kevin Rodriguez had dé kans om te scoren, maar zijn penalty leek nergens op. Toch neemt coach Sébastien Pocognoli hem in bescherming.

"Kevin was aangeduid voor de strafschoppen", aldus Pocognoli bij Het Nieuwsblad. "De aanvallers nemen ze. Fuseini als Rodriguez er niet is of omgekeerd. Ik weet niet goed wat er misgaat. Had hij te veel vertrouwen? Of wilde hij het forceren en tonen dat hij blaakt van het vertrouwen? Hoe dan ook, ik verdedig altijd mijn spelers."

Pocognoli houdt het vertrouwen in Rodriguez. "Ik had hem aan de kapstok kunnen hangen, maar dat lost niets op. Het creëert ook alleen maar woede en frustratie. Iedereen mag in de fout gaan, maar het gaat om de reactie die je daarna toont. Hij is blijven werken, toonde een goede mentaliteit en kwam nog tot kansen, maar je kon ook wel een beetje zien dat het in zijn hoofd zat."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.