Anderlecht sleept met de nodige moeite punt uit de brand bij Union

1 september om 20:30

De Brusselse derby heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Union en RSC Anderlecht hielden op een 0-0 gelijkspel. Daar mocht vooral paars-wit heel blij mee zijn.

Op de vorige speeldag kwam Union niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Union. Na de draw op Stayen voerde Pocognoli twee wissels door. Castro-Montes en Rodriguez kwamen in de ploeg in de plaats van François en Eckert. Afgelopen week vervoegde Anderlecht Union in de competitiefase van de Europa League. Paars-wit schakelde in de Play-Offs Dinamo Minsk uit. In vergelijking met de match van donderdag verdween Verschaeren uit de ploeg en was er een basisplaats voor Leoni. Nieuwkomer Dendoncker zat nog in de tribune.

Union begon sterk aan de Brusselse derby. Het duwde Anderlecht tegen het eigen doel aan. Dat kwam mede door twee Neerpede-producten Sadiki en El Hadj. Ook Terho en Rodriguez vielen op in de openingsfase.

Penaltymisser
Na een kwartier spelen kregen we het moment van de match. In de eigen zestien duwde Zanka Rodriguez. Laforge wees naar de stip. Daarna ging de VAR aan het werk. Het duurde vijf minuten alvorens Laforge naar de kant werd geroepen. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. In de tribune dacht scheidsrechtersbaas Lardot er het zijne van. Vanaf elf meter mocht Rodriguez Union op voorsprong brengen, maar hij faalde. Met een mislukte Panenka.

Meteen na de penaltymisser kreeg Stroeykens aan de andere kant een kans, maar Moris stond in de weg. Het was een zeldzame keer dat Anderlecht aan de overkant geraakte voor de rust. Union was daarna weer de betere ploeg, maar scoren leek een onmogelijke opdracht. Vlak voor de rust kon Dolberg nog dreigen met een kopbal.

In de tweede helft was de match meer in evenwicht. Onder meer de inbreng van Vazquez had een positieve invloed op Anderlecht. Toch was de grootste kans weer voor Union. Terho trof de lat. Anderlecht kreeg in het slot van de partij nog twee kansen, maar Ashimeru en Verschaeren mikten naast. Zo deelden beide ploegen de punten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.