Opmerkelijke beeld in Union – Anderlecht, scheidsrechtersbaas draait met de ogen na penalty

1 september om 19:01

Zodag stond in de Jupiler Pro League de Brusselse derby op het programma. Tijdens Union – RSC Anderlecht zorgde Jonathan Lardot voor een opmerkelijk beeld. De scheidsrechtersbaas leek het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage.

Iets voorbij het kwartier was er in de derby een aanval van Union. Toen de bal voor doel kwam, raakte Zanka Rodriguez. Laforge was van oordeel dat de verdediger geduwd had en legde de bal op de stip. Zanka kreeg ook een gele kaart.

Daarna kreeg Laforge de VAR in zijn oor en werd hij naar de kant geroepen om de beelden aan de zijlijn te gaan bekijken. Het duurde evenwel vijf minuten tussen het fluiten van de penalty en het gaan bekijken van de beelden.

Nadat Laforge de beelden had bekeken, bleef hij bij zijn beslissing. De penalty bleef staan. De camera was daarna gericht op Lardot,die in de tribune de match volgde. De scheidsrechtersbaas probeerde eerst voor zich uit te staren, maar dat lukte niet helemaal en begon met zijn ogen te draaien. De lichaamstaal van Lardot verraadde dat hij het geen penalty vond.

Mislukte Paneka
Rodriguez mocht daarna aanleggen vanaf elf meter, maar de speler van Union pakte uit met een mislukte Panenka. Coosemans kon daardoor redding brengen en zo bleef het 0-0 in het Dudenpark tussen Union en RSC Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.