Standard wint derby van Sporting Charleroi

Standard wint derby van Sporting Charleroi en pakt welkome driepunter

20 oktober om 20:31

Standard heeft de derby van Sporting Charleroi met 2-1 gewonnen op Sclessin. Namens de Rouches wisten Dennis Eckert en Bosko Sutalo te scoren. Voor Charleroi scoorde Isaac Mbenza in de absolute slotfase.

Sporting Charleroi trapte de Waalse derby op gang. Het was een indrukwekkende sfeer op Sclessin. De Zebra’s namen het balbezit en toonde zich in de beginfase dominant tegen Standard.

Na ongeveer een kwartier besloot Standard om ook de aanval te zoeken tegen Charleroi. De thuisploeg had moeite met Charleroi. De formatie van Rik De Mil had het in de beginfase goed voor elkaar.

Na een half uur spelen begon Standard meer moed te tonen in het eigen huis. De Rouches voerden de druk op en na 40 minuten wist Eckert Ayensa zijn rekening te openen. Andreou ging twee keer de fout in na een lange bal van Epolo. Eckert Ayensa ging er met de bal vandoor en wist vervolgens kalm af te ronden.

Standard had Charleroi in de tang en wist nog voor het rustsignaal de voorsprong te verdubbelen. In de laatste seconden van de eerste helft wist Sutalo een verlengde hoekschop van dichtbij binnen te knikken.

Na de rust was het opnieuw Standard dat de aanval zocht tegen Charleroi. De Zebra’s hadden moeite om nog tot kansen te komen op Sclessin. Vanaf de 75e minuut besloot Charleroi toch wat extra gas bij te geven.

Dit leverde Charleroi meerdere kansen op tegen Standard. De intentie om de aansluitingstreffer te maken was er, maar Standard kon de dubbele voorsprong volhouden. In de 81e minuut kreeg Standard nog een strafschop, maar Dennis Eckert faalde vanop de stip.

Het leek erop alsof Charleroi vervolgens niet meer het net wist te vinden. In de absolute slotfase bracht Mbenza toch nog de aansluitingstreffer voor Charleroi. Het doelpunt van Mbenza kwam te laat, Standard hield de drie punten thuis.