Antwerp gelooft volop in "vrolijke sjarel" Doumbia

Antwerp gelooft volop in "vrolijke sjarel" Doumbia: twee werkpunten ontwaard

Vandaag om 17:28

De opvolger van Arthur Vermeeren? Mahamadou Doumbia is bezig aan het jaar van de doorbraak bij Royal Antwerp FC. Vorig seizoen stak hij zijn neus al eens aan het venster, onder Jonas De Roeck is de Malinees nu een vaste waarde in de basiself. Antwerp gelooft volledig in zijn kwaliteiten.

Technisch behoort Doumbia tot de uitblinkers van de ploeg. Dat liet hij dit seizoen al meermaals blijken. Onder meer zijn afstandsschot wordt gevreesd bij elke tegenstander. Naast het veld is Doumbia bovendien een aangename jongen. "Vriendelijk", "verlegen" en "ne vrolijke frans": die sleutelwoorden plakken zijn ploeggenoten en mensen uit de staf op hem volgens Het Laatste Nieuws.

Antwerp is ervan overtuigd dat Doumbia vroeg of laat een grote smak geld zal opleveren. Zijn talent is onmiskenbaar, maar dan moet hij wel nog stappen voorwaarts zetten. HLN ziet twee werkpunten. Het eerste is zijn 'balverliefdheid'. Doumbia heeft inderdaad nog de gewoonte om soms iets te lang met de bal te lopen, terwijl er medespelers vrij staan.

Ten tweede mag Doumbia best wat meer op zijn strepen staan. Toen hij rond Nieuwjaar enkele keren uitpakte met fraaie afstandsschoten, leek zijn plekje in de ploeg verzekerd. Toch gaf toenmalig trainer Mark van Bommel hem nadien niet al te veel kansen meer. Dat vond men binnenskamers trouwens zonde. Van Doumbia zelf kwam echter geen enkele reactie. Eens met de vuist op tafel slaan kan nochtans geen kwaad.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.