"Het grote gevaar is dat men Antwerp nu een titelkandidaat gaat noemen"

Vandaag om 13:16
Laatste update: om 13:22

Jonas De Roeck is lang niet slecht bezig bij Antwerp. De coach draait mee in het peloton achter KRC Genk, maar blijft voorzichtig over zijn ambities.

De Roeck blijft zelf onbewogen bij het succes. "Sta me toe dat wat te nuanceren. Qua puntentotaal is 19 op 30 ongeveer wat we zelf hadden verwacht", verklaart De Roeck bij HUMO. "Dat we daarmee op de tweede plaats zouden staan, is dat niet. Daarvoor zijn de ploegen die bovenaan werden verwacht verantwoordelijk: zij hebben te veel punten laten liggen."

De Roeck is hoe dan ook tevreden met de puntenwinst. "Alleen mogen we ons er niet blind op staren: die 12 op 12 uit onze laatste vier wedstrijden zegt niets over het vervolg van het seizoen. Het grote gevaar nu is dat men ons een titelkandidaat gaat noemen. Supporters mogen dromen, dat is normaal, maar intern moeten we nuchter blijven en de lange termijn niet uit het oog verliezen. Dat doen we ook niet."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.