Veel lof voor Mahamadou Doumbia van Royal Antwerp FC

'Als je puur naar kwaliteit kijkt, is Doumbia het grootste talent van de JPL'

Vandaag om 17:15

    Mahamadou Doumbia is op dit moment het grootste talent van de Jupiler Pro League. Dat is geconcludeerd tijdens Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be. Als het aan Glenn Schrader en Vincent Haegeman, speelt Doumbia op korte termijn bij een grote Europese topclub. 

    Afgelopen weekend was Doumbia met Royal Antwerp te sterk voor Cercle Brugge. De nummer twee van de JPL won met 3-0 en blijft zo in het spoor van KRC Genk. Na de wedstrijd lieten Haegeman, Schrader en Daan Slingers zich uit over de potentie van de middenvelder uit Mali. 

    "Die Doumbia hé, dat is echt een speler om verliefd op te worden. Als je puur kijkt naar techniek en het voetbal zien, is dat hét talent van de Jupiler Pro League. Echt een parel van een speler", zei Haegeman. "Ik zeg nog niet dat hij de beste speler van de JPL is, want hij is nog niet constant genoeg. Maar als hij dadelijk een paar geweldige doelpunten maakt, dan is dat iemand die voor heel veel geld verkocht gaat worden", aldus Haegeman. 

    Schrader benoemt daarna Chelsea als goede vervolgstap, waarop Slingers meteen inhaakte: "Iedereen die tegenwoordig goed tegen een bal aan schopt, wordt gekocht door Chelsea", reageerde Slingers lachend. "Dan maar Arsenal ofzo, maar ik zie hem wel naar de Premier League gaan", zei Schrader daarop. 

    Doumbia speelde tot nu toe alle wedstrijden voor Antwerp in de competitie. De middenvelder wist daarin één keer te scoren. Doumbia wordt veel geroemd om het feit dat hij als box-top-box middenvelder, heel goed kan aanvallen en verdedigen.