David Hubert over zijn aanstelling als vast coach Anderlecht

Hubert: "Nam zelf die beslissing om me volwaardig kandidaat te stellen"

Vandaag om 15:18

David Hubert gaf donderdag zijn eerste persconferentie als vaste hoofdtrainer van RSC Anderlecht. In aanloop naar de match tegen Beerschot blikte de 36-jarige coach nog even terug op zijn vaste aanstelling een week geleden.

Vorige donderdag kwam het verlossende woord van de clubleiding voor Hubert. Een beslissing die aangeeft dat het vertrouwen in hem zeer groot is. “Het enige wat veranderd is, is mijn titel”, citeert HLN een bescheiden Hubert. “Ik zie dus niet in wat er precies anders is. Er is wel meer duidelijkheid, zeker op de lange termijn.”

Even leek Anderlecht te gaan voor de onervaren Engelsman Ryan Mason, maar dat zag niet iedereen binnen paars-wit zitten. “Ik kijk niet naar wie de andere kandidaten waren”, vertelt Hubert. “Ik wilde zélf weten: ben ik er klaar voor, ga ik de uitdaging aan? Los van het feit of er andere kandidaten in de running waren of niet.”

Naar verluidt kreeg Hubert de job nadat hij een vurig betoog voor zichzelf had gehouden bij voorzitter Wouter Vandenhaute. Hij had zichzelf dan ook nadrukkelijk aangeboden. “Het feit dat de spelers en de supporters mij steunden, hielp. Maar ik wil duidelijkheid scheppen: het was ikzelf die de beslissing nam om me volwaardig kandidaat te stellen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.