Voor Peter Vandenbempt was David Hubert beste optie voor Anderlecht

Hubert was beste optie: "RSCA heeft grote nood aan continuïteit en stabiliteit"

Vandaag om 18:46

Volgens Peter Vandenbempt is er veel te zeggen voor de vaste aanstelling van David Hubert bij RSC Anderlecht. De jonge coach beschikt volgens de commentator over een aantal belangrijke kwaliteiten die bij paars-wit goed van pas komen.

Hubert was volgens Vandenbempt duidelijk een betere kandidaat dan de jonge Engelman Ryan Mason, die de job al bijna binnen had. Vooral omdat Hubert op korte tijd al voor stabiliteit heeft gezorgd. "Spelers voelen dat ze vooruitgang maken, meer vertrouwen krijgen”, wordt Vandenbempt geciteerd bij Sporza. “En Anderlecht heeft ook gewoon een grote nood aan continuïteit en stabiliteit, om niet wéér te moeten beginnen met iets anders. Dus ook daarom is Hubert een betere optie."

Een ander belangrijk voordeel is de relatie met de aanhang van paars-wit, die zijn aanwezigheid lijken te apprecieren. “Hubert heeft al wat krediet opgebouwd bij de supporters. Hij zal toch beter ontvangen worden dan een onbekende Engelsman, die anders meteen onder druk zou staan. En dan zit je voor je het weet alweer in een negatieve spiraal.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.