Romelu Lukaku wil met Rode Duivels naar WK 2026

Verhaal Rode Duivels nog lang niet toe voor Lukaku: "WK in 2026 is mijn drijfveer”

Vandaag om 08:53
Laatste update: om 08:57

Het verhaal bij de Rode Duivels is voor Romelu Lukaku nog lang niet uit. De spits van Napoli kwam sinds het EK niet meer in actie bij de nationale ploeg, maar zijn afwezigheid is slechts tijdelijk, vertelt hij zelf.

Lukaku sprak in een lang gesprek bij de podcast Friends of Sports over van alles en ook over zijn verleden en toekomst Rode Duivels. Opvallend genoeg dacht Big Rom al na het WK in Qatar aan stoppen. “In mijn eerste gesprek met Domenico Tedesco wilde ik hem zeggen dat ik stopte. Ik had gedaan wat ik moest doen”, klinkt het.

De bondscoach praatte op hem in en Lukaku ging voort. Na een zwaar seizoen bij AS Roma en het teleurstellend verlopen EK was het nu even klaar voor de spits. “Nu heb ik even voor mezelf gekozen. Daar had ik nood aan. Mentaal en fysiek. Ik heb opnieuw geen voorbereiding gehad. Waarom zou ik me opnieuw in zo’n situatie zetten nu we met de ploeg goede stappen zetten en ik stilaan terugkom.” 

Toch hoeven de fans van de Rode Duivels niet te vrezen over een al te lange afwezigheid, er is enkel sprake van even de batterij opladen om daarna sterker terug te keren. “Ik heb het vuur waarmee ik altijd bij de nationale ploeg speelde even niet. Ik wil naar het WK in 2026. Dat is mijn drijfveer”, klinkt het beslist.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.