“Als Domenico Tedesco zo in Matte Smets gelooft, dan geen tijd te verliezen”

“Als Tedesco zo in Genkie Smets gelooft, dan heeft hij geen tijd te verliezen”

Vandaag om 08:59

Kristof Liberloo, de chef-sport van Het Belang van Limburg, pleit voor Matte Smets bij de Rode Duivels. Volgens Liberloo heeft bondscoach Domenico Tedesco geen tijd te verliezen met het brengen van de centrale verdediger van KRC Genk bij de Rode Duivels.

Liberloo vraagt zich af of Smets bij de Rode Duivels tegen Frankrijk aan de bak komt. “We willen er alleszins voor pleiten. De defensie is al jaren de achilleshiel van de nationale ploeg. We zullen Matte Smets zeker niet bombarderen tot de nieuwe Kompany, maar als Tedesco zo fel in de Genkie gelooft als hij beweert, dan heeft de bondscoach geen tijd te verliezen. Vooral in de opbouw moet Smets voor een Duivels surplus kunnen zorgen.”

Liberloo verwacht niet dat Smets in de basis staat maandagavond tegen Frankrijk in de Nations League. “Maar een langere invalbeurt zou, wat ons betreft, wel op zijn plaats zijn. Tedesco weet wat hij (niet) aan Faes, Debast en Theate heeft. Dus gooi de Genkie voor de Franse leeuwen. Alleen zo zal duidelijk worden of Smets het niveau aankan en hij kan doorgroeien naar een basisplaats op het WK in 2026”, besluit Liberloo.