Plan van Domenico Tedesco moet perfect zijn tegen Frankrijk met Rode Duivels

“Eén geruststelling voor Rode Duivels – Frankrijk, Tedesco niet compleet zot”

Vandaag om 07:17
Laatste update: om 07:17

Niels Poissonnier, de chef voetbal van Het Laatste Nieuws, is tot de conclusie gekomen dat bondscoach Domenico Tedesco nog toerekeningsvatbaar is bij de Rode Duivels. Volgens Poissonnier moet het plan van Tedesco perfect zijn tegen de Fransen in de Nations League, zowel op papier als in de praktijk.

Op de persconferentie van de Rode Duivels gaf Tedesco in zijn analyse aan dat het grootste gedeelte van de eerste helft tegen de Italianen niet werkte. Onvoldoende de bal, te hoog druk en het was nooit de bedoeling om Jeremy Doku als rechtsback te positioneren. Tedesco verzekerde ons ook dat hij niet compleet zot is.

De analyse van Tedesco leverde de volgende conclusie voor Poissonnier op. “De bondscoach is met andere woorden nog niet in het stadium van ontoerekeningsvatbaarheid aanbeland. Wat sommigen ook mogen denken”, deelt hij in Het Laatste Nieuws.

Tedesco gaf aan dat de Rode Duivels dapper moeten zijn tegen Frankrijk. “Maar met bravoure alleen zullen de Rode Duivels er niet komen. De linies gaan dicht tegen elkaar moeten liggen, de defensie dient secuur te zijn, eenieder hoort zijn taken juist uit te voeren - wat níet het geval was in Lyon en in Rome - en vooral: het plan van Tedesco zal perfect moeten zijn. Op papier én in de praktijk”, aldus Poissonnier.

Poissonnier sluit af met goede hoop voor de Rode Duivels in de Nations League tegen Frankrijk. Volgens hem is er een stunt van de Rode Duivels in de maak tegen het Frankrijk van Didier Deschamps. “Een surprise dringt zich op. Een positieve, dit keer. En niet zozeer tactisch... Eén geruststelling alvast: Domenico Tedesco is niet compleet zot”, besluit Poissonnier.