“Openda verdwaalt bij Rode Duivels, statistieken zijn een catastrofe”

“Openda verdwaalt bij Rode Duivels, zijn statistieken zijn een catastrofe”

Vandaag om 08:18

Niels Poissonnier, de chef voetbal van Het Laatste Nieuws, heeft aangegeven dat het schoentje bij de Rode Duivels vooral voorin wringt. De laatste zeven doelpunten werden gemaakt door Kevin De Bruyne drie keer, Youri Tielemans twee keer en eenmaal Maxim De Cuyper. Volgens hem is het hoogtijd dat Lois Openda gaat ontploffen bij de Rode Duivels.

Poissonnier vergelijkt onze spitsendiscussie met die van onze noorderburen in Nederland. “Terwijl in Nederland openlijk de discussie woedt of Koeman nu voor Zirkzee (Manchester United) of voor Brobbey (Ajax) moet kiezen tegen Duitsland, blijft het bij de Duivels (tevergeefs?) wachten tot Loïs Openda ontploft”, deelt Poissonnier in Het Laatste Nieuws.

“Openda is een compleet ander type dan Lukaku - zoals ook Zirkzee en Brobbey fundamenteel verschillen - en lijkt niet gemaakt voor een 4-3-3. Terwijl Openda bij Leipzig Sesko naast zich heeft als bliksemafleider, verdwaalt hij bij de nationale ploeg als enige centrumspits”, aldus Poissonnier.

Tot slot laat Poissonnier zich kritisch uit over de statistieken van Openda bij de Rode Duivels. “Zijn statistieken onder Tedesco? Een catastrofe. Nul goals in zeventien interlands, waaronder inmiddels toch ook acht basisplaatsen.”