Lamine Yamal verlaat nationale ploeg

Ook Yamal vroegtijdig richting Barcelona: 'Club wil geen risico nemen'

Vandaag om 16:44

Lamine Yamal heeft het trainingskamp van de Spaanse nationale ploeg verlaten. De 17-jarige aanvaller heeft last van overbelasting en zal dinsdag niet deelnemen aan het duel met Servië.

Na de wedstrijd tussen Spanje en Denemarken kon Lamine Yamal amper lopen toen hij het stadion verliet. De medische tests op zondag tonen aan dat hij geen blessure heeft opgelopen, maar dat zijn lichaam overbelast is. Hierdoor keert Yamal vroegtijdig terug naar Barcelona, zo maakt Spaanse bond bekend. 

Het jonge talent zal nauwlettend in de gaten zal worden gehouden en een herstelplan krijgen om hem fit te maken voor het duel tegen Sevilla op zondag 20 oktober in La Liga, zo melden de Catalaanse media Mundo Deportivo en Cadena SER . De Spaanse topclub zou geen risico willen nemen, vooral met belangrijke wedstrijden tegen Bayern München in de Champions League en Real Madrid in de competitie op het oog. 

Spanje zal het daarom dinsdagavond zonder Yamal moeten doen tegen Servië. Spanje staat momenteel bovenaan in hun Nations League-groep met zeven punten uit drie wedstrijden.