'Bart Verbruggen op lijstje FC Barcelona'

'Voormalig Anderlecht-doelman Verbruggen verschijnt op lijstje FC Barcelona'

Vandaag om 13:55

Bart Verbruggen, de voormalig doelman van RSC Anderlecht is op de radar verschenen van FC Barcelona. Dat meldt Mundo Deportivo. Opvallend genoeg staat ook Mio Backhaus op het lijstje. 

FC Barcelona heeft de blessure van Marc-André ter Stegen op kunnen lossen door het aantrekken van de eerder gestopte Woijciech Szczesny. Ondertussen wordt 'zonder haast' de markt verkend om te kijken wie Ter Stegen op de lange termijn zou kunnen vervangen. De sluitpost is nog altijd 'pas' 32 en heeft nog een contract tot medio 2028 bij de Catalanen, maar het is onduidelijk wanneer en hoe hij terugkeert van zijn knieblessure. Op dat gebied moeten er mogelijk ‘belangrijke beslissingen genomen worden’ door Hansi Flick en Deco.

Verbruggen is één van de namen die op de lijst van de Catalanen is verschenen. De doelman van het Nederlands elftal en Brighton & Hove Albion heeft door zijn goede prestaties de aandacht getrokken van de Barça-technici. Verbruggen is sinds vlak voor het EK de eerste doelman van Nederland en maakte veel indruk op het eindtoernooi. Ook in de Premier League is Verbruggen een vaste waarde. De doelman heeft een contract tot medio 2028 bij Brighton.

Naast Verbruggen wordt opvallend genoeg ook Mio Backhaus (20) genoemd als een van de kandidaten. De keeper stond vorig seizoen nog op doel bij FC Volendam en degradeerde met die club uit de Eredivisie. Mundo Deportivo omschrijft hem als de beste doelman van de Nederlandse competitie vorig seizoen. Ook Diogo Costa, Alvaro Valles, Joan Garcia en Barça B-keeper Diego Kochen zouden Ter Stegen op termijn kunnen vervangen. Het hangt er ook vanaf of Szczesny een basisplaats weet ter veroveren ten faveure van Iñaki Peña.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.