Prominente Anderlecht-stem over het verschil tussen ultra's en harde kern

Prominente RSCA-stem: ‘Verschil ultra’s en harde kern, eindelijk tegen die snotapen’

Vandaag om 14:44
Laatste update: om 15:19

Een prominente supportersstem van RSC Anderlecht heeft zich tegenover Het Laatste Nieuws uitgesproken over de recente situaties rondom de Anderlecht-fans. Er was het vandalisme op bezoek bij Real Sociedad en ook het uitfluiten van een gedeelte van de eigen fans rond het protesteren in de 12e minuut doordat de uit-supporters van Standard er niet bij mochten zijn.

De prominente supportersstem wordt niet bij naam genoemd, maar verzekert dat de woede tegenover de ultra’s van Anderlecht breed gedragen wordt binnen de harde kern van Anderlecht. Volgens hem is er een duidelijk verschil tussen de harde kern en de ultra’s.

“De ultra’s zijn overgewaaid uit Italië. Zij denken dat ze alles mogen en de regels bepalen, of ze hebben er lak aan. Het gaat vooral om jonge gasten. De harde kern van Anderlecht zijn de diehardfans - veel veertigers of vijftigers, er zitten ook ‘hooligans’ van weleer in - maar zij zullen de eigen club niet op die manier saboteren”, deelt de fan van Anderlecht.

“De actie om die ultra’s uit te fluiten, was de ‘max’. Eindelijk heeft het publiek en de harde kern zich tegen die snotapen gekeerd. Die ultra’s zijn niet te evenaren in het maken van tifo’s. Wel, dat zij daar beter hun energie in steken dan in vandalisme en baldadigheden. Pakweg 95% van het stadion is dat wangedrag beu”, besluit de supporter van Anderlecht.