Wellenreuther over Feyenoord en verliezen

Wellenreuther (ex-RSCA) "Hou nog steeds niet van verlies, gelukkig bij Feyenoord"

Vandaag om 14:26

Timon Wellenreuther (28) voelt zich een van de leiders van Feyenoord. De voormalige sluitpost van RSC Anderlecht is na Gernot Trauner de oudste speler van de Rotterdammers en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. De keeper heeft naar eigen zeggen een ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van leiderschap.

"Automatisch wordt als oudere speler meer van je verwacht", steekt Wellenreuther van wal in het Feyenoord Magazine. "Die rol past mij wel. Ik ben altijd al meer een leider dan een volger geweest. Dat moet ook als keeper. Je hebt een cruciale rol in het veld, doordat je het overzicht hebt. Daardoor wordt van je verwacht dat je teamgenoten coacht."

Wellenreuther is naar eigen zeggen positiever dan vroeger. De doelman probeert nu meer het voortouw te nemen. In zijn tijd bij Willem II en Anderlecht was Wellenreuther nog weleens te negatief. "Toen kon ik teamgenoten flink aanpakken of uitschelden als ze in mijn ogen iets fout deden. Ze zullen best eens gedacht hebben dat ik gek ben. Inmiddels ben ik minder impulsief en minder emotioneel, maar aan één ding heb ik nog steeds een hekel: verliezen. Gelukkig zit ik wat dat betreft bij een goede club."

Feyenoord en Wellenreuther werden het deze zomer eens over een contract tot medio 2027. De Duitser is sinds dit seizoen de eerste doelman van de Rotterdammers.