Voetbalbelasting gespiegeld aan wielrennen na klachten over blessureleed

Voetbalbelasting gespiegeld aan wielrennen: “Kan bijna overal letsel oplopen”

Vandaag om 20:29

Er wordt steeds meer aan de bel getrokken over overbelasting in het professionele voetbal. Vanuit ons land spreekt Kevin De Bruyne zich hier het vaakst over uit. Vaak wordt de vergelijking getrokken tussen de belasting van professionele voetballers met professionele wielrenners, maar volgens kinesitherapeut Lieven Maesschalk gaat deze vergelijking niet op.

 Maesschalk geeft aan dat voetbal en wielrennen simpelweg niet met elkaar kunnen worden vergeleken. “Je kan die twee sporten niet vergelijken. Wielrennen is een cardiovasculaire sport. Als een coureur niet valt, dan heeft hij nauwelijks blessures”, deelt Maesschalk via Het Belang van Limburg.

“Versta me niet verkeerd: wielrennen is een zware stiel. Maar musculair kan je die sport niet vergelijken met voetbal. Je moet er niet zo vaak stoppen of versnellen, er is geen contact, je moet niet de hele tijd draaien en keren”, geeft Maesschalk aan.

“In voetbal heb je een hele waaier aan blessures die je kan oplopen door contact, door overbelasting of door een schijnbaar onschuldige beweging. Knie, enkel, voet, lage rug, schouder, hoofd, … Je kan als voetballer aan bijna elk lichaamsdeel een letsel oplopen. Als wielrenner niet. Tenzij je valt, natuurlijk”, besluit Maesschalk.