Begrip voor keuzes Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku bij Rode Duivels

Begrip voor keuzes KDB en Lukaku bij Rode Duivels: “Sta ik volledig achter”

Vandaag om 19:03
Laatste update: om 19:24

Lieven Maesschalk was jarenlang kinesitherapeut bij de Rode Duivels en is tegenwoordig actief als extern consultant voor de medische staf van Real Madrid. Maesschalk heeft begrip voor de keuzes van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku om de Rode Duivels te laten schieten.

Maesschalk vertelt over de situatie van Lukaku bij de Rode Duivels. “Romelu is fit genoeg om te spelen. Dat liet hij al zien bij Napoli. Maar die jongen sloot pas eind augustus aan bij de groepstrainingen van Napoli. Zijn lichaam werd de voorbije vijftien jaar bovendien intensief belast en er komen alsmaar meer wedstrijden bij. Als hij in overleg met de bondscoach beslist heeft dat het beter is om deze interlandperiode wat rust te nemen, dan sta ik volledig achter die keuze”, deelt Maesschalk aan Het Belang van Limburg.

Behalve de situatie van Lukaku bij de Rode Duivels gaat Maesschalk ook in op de situatie rondom De Bruyne. “Kevin is nog twee jaar ouder dan Romelu. Hij sukkelde de voorbije jaren al vaak met blessures. Voetbal is nu eenmaal een invasieve sport met veel korte versnellingen, veel draaien en keren én onvermijdelijk veel contact. De blessure van Carvajal kwam er bijvoorbeeld ook na een ongelukkig contact met de tegenstander”, besluit Maesschalk.