‘Sowah (Club Brugge) veroordeeld voor snelheid van 172 km per uur’

‘Sowah (Club Brugge) had haast, veroordeeld voor snelheid van 172 km per uur’

Vandaag om 20:12
Laatste update: om 20:55

Kamal Sowah is vrijdag door de politierechter in Gent veroordeeld voor een zware snelheidsovertreding, weet Het Nieuwsblad. Sowah is veroordeeld tot drie maanden rijverbod waarvan één effectief. Op de E40 werd Sowah in Aalter geflitst met een snelheid van 172 kilometer per uur. De Ghanees had zijn identiteitsbewijs ook niet bij.

Sowah moest zich vrijdag verantwoorden voor zijn snelheidsovertreding en omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen. De Club Brugge-pion reed 172 km per uur, waar je 120 mag. De advocaat van Sowah verklaarde dat hij de feiten niet betwistte.

Er werd door de advocaat van Sowah gevraagd om mild te zijn en een straf met een deel uitstel te geven, ondanks dat Sowah in een staat van herhaling is. (Hij werd eerder veroordeeld) De Gentse rechter volgde het pleidooi en oordeelde mild.

Uiteindelijk werd Sowah veroordeeld tot drie maanden rijverbod, waarvan twee maanden met uitstel. Daarnaast moet Sowah vier examens opnieuw afleggen en krijgt hij een boete van 840 euro.

Sowah is momenteel op een zijspoor geraakt bij Club Brugge. In 2021 kocht Blauw-Zwart Sowah voor 9 miljoen euro. De aanvaller kwam op de bank terecht en werd vervolgens uitgeleend aan AZ en Standard. In de afgelopen mercato mocht Sowah vertrekken, maar er kwam geen overeenkomst.