Cyriel Dessers schakelde psycholoog in bij Feyenoord

Dessers schakelde psycholoog in: 'Gigantische last van mijn schouders gevallen'

Vandaag om 12:18

    Cyriel Dessers (29) heeft een opvallende onthulling gedaan. De spits van Glasgow Rangers beleefde in eerste instantie een moeilijke periode bij Feyenoord en heeft daarom een psycholoog ingeschakeld. Het heeft Dessers daarna enorm geholpen in de rest van zijn carrière. 

    Dessers belandde bij Feyenoord nadat hij bij KRC Genk op een zijspoor was beland. Bij Feyenoord maakte hij dezelfde situatie mee met een veel scorende Bryan Linssen, waardoor de spits wederom op de bank terechtkwam. Toen heeft Dessers een psycholoog ingeschakeld. 

    "Door dat gesprek is er een gigantische last van mijn schouders gevallen. Veel langer had ik daar volgens mij niet mee moeten wachten. Ik denk dat ik toen echt tegen een soort burn-out heb aangeschurkt", zo zei Dessers tegen Het Nieuwsblad. Uiteindelijk veroverde Dessers een basisplaats bij Feyenoord en haalde hij de finale van de Conference League. 

    "Ik ben toen beginnen scoren en eigenlijk ben ik daarna niet meer gestopt en is mijn carrière alleen maar in stijgende lijn gegaan. Volgens mij heb ik dat in grote mate aan dat gesprek te danken. Ik spreek nu nog altijd elke maand met Daan. In mijn moeilijkste periode gebeurde dat zelfs wekelijks of twee keer per week", concludeerde Dessers. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.