De Cuyper (Club Brugge) bij Rode Duivels: “De linksachter van de toekomst”

Lyrisch over De Cuyper bij Rode Duivels: “Hij is de linksachter van de toekomst”

Vandaag om 10:31

In de zoektocht naar een geschikte linksachter voor de Rode Duivels is volgens Het Nieuwsblad Maxim De Cuyper van Club Brugge dé optie. Nadat Tedesco eerder koos voor Arthur Theate en Olivier Deman op die positie, zien zij meer potentieel in De Cuyper. 

"Omdat hij een betere voetballer is, toch nog steeds het belangrijkste in een sport die 'voetbal' heet", schrijft Koen Van Uytvange in de krant. De Cuyper heeft volgens hem de voetballende kwaliteiten die cruciaal zijn voor het moderne spel. Zijn technisch vermogen en inzicht maken hem een aantrekkelijkere keuze voor de linksbackpositie.

Wat betreft zijn fysiek, dat door sommigen als een zwakke plek wordt gezien, is ook Johan Walem van mening dat dit geen grote belemmering hoeft te zijn. "Is het nodig om breder te worden? Soms offer je dan ook andere zaken op", stelt hij nuchter, geciteerd door de krant. 

Walem benadrukt dat fysieke ontwikkeling vaak afhankelijk is van de competitie waar een speler zich bevindt. Hij verwijst naar Jérémy Doku, die sterker is geworden sinds zijn overstap van Anderlecht. Voor Walem is De Cuyper echter al de linksachter van de toekomst. "Als de Nations League dan toch dient om kansen te geven aan de toekomst, wel, De Cuyper ís de linksachter van de toekomst."

Walem ziet in De Cuyper een speler met het juiste profiel om een vaste waarde te worden in het nationale team. "Het heeft geen zin om daar spelers te zetten wier positie het niet is", merkt hij op. Hij geeft duidelijk de voorkeur aan De Cuyper boven Deman, wat hij ook persoonlijk benadrukt. "Qua profiel vind ik hem een héél interessante speler."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.