Rode Duivels in de Nations League: “Team Les Blues is een beetje ziek”

Het juiste moment voor de Rode Duivels? “Franse team is een beetje ziek”

Vandaag om 10:59

Swann Borsellino, analist bij RTBF, gelooft dat de ontmoeting met de Fransen misschien wel op het goede moment komt. Volgens hem is het team “een beetje ziek,” zowel qua imago als qua prestaties op het veld. 

Hij legt uit dat de Fransen al sinds de recente Europese kampioenschappen tekenen van zwakte vertonen. “Didier Deschamps, de coach, en vele anderen verscholen zich achter het feit dat het resultaat uiteindelijk positief was”, zegt Borsellino, maar hij benadrukt dat het team zich sindsdien niet significant heeft verbeterd.

Borsellino merkt ook een groeiend gevoel van verveling en teleurstelling onder de Franse supporters. “De Fransen zijn een beetje moe geworden van dit team en de ambtstermijn van Deschamps”, merkt hij op. 

Hij vertelt ook dat deze desillusie zichtbaar is tijdens wedstrijden, waarbij Frankrijk in hun laatste wedstrijdronde bijvoorbeeld “een heel moeilijke wedstrijd tegen Italië” speelde.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.