Degryse stelt zich vragen bij Duivels en Tedesco: “Ik mag er niet aan denken”

Degryse stelt zich vragen bij Duivels en Tedesco: “Hoe verzin je zoiets?”

Vandaag om 11:13
Laatste update: om 11:20

Marc Degryse spaart bondscoach Domenico Tedesco niet na het gelijkspel tegen Italië, vooral over de rampzalige eerste veertig minuten van de wedstrijd. "Ik mag er niet aan denken, mocht die rode kaart niet gevallen zijn", zucht Degryse in HLN

Volgens hem was België "nergens" tot Pellegrini die domme fout maakte op Theate. "Hoe is het mogelijk dat we zo slap aan die wedstrijd begonnen? Hoe verzin je zoiets?" vraagt hij zich af. Voor Degryse ligt de verantwoordelijkheid bij Tedesco, die volgens hem fouten blijft maken.

Een specifiek pijnpunt voor Degryse is de manier waarop Jérémy Doku werd ingezet. "In mijn ogen moet Doku altijd in de hoogste linie staan. Zeker als je druk begint te zetten", zegt Degryse. Hij begrijpt niet waarom Doku achteruit moest lopen om Dimarco in de gaten te houden. "Het was veelzeggend dat Doku achteraf op zijn lip moest bijten om niet te zeggen dat hij tegen zijn natuur aan het voetballen was.”

Naast Doku’s verkeerde positionering bekritiseert Degryse ook de prestaties van andere spelers. "De eerste helft van Leandro Trossard: slecht. Charles De Ketelaere hebben we lang niet gezien. Hij heeft zijn kans niet gegrepen", zegt hij. Bovendien was Openda, volgens Degryse, de hele wedstrijd "onzichtbaar".

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.