Paolo Di Canio Di Canio over Man Utd en Scott McTominay

Di Canio begrijpt niets van Man Utd-directie: "Zou ze arresteren, hoe kun je?!"

Vandaag om 18:32
Laatste update: om 18:34

Paolo Di Canio begrijpt niet dat Manchester United Scott McTominay naar SSC Napoli heeft laten vertrekken. De oud-aanvaller vindt dat de directie van de Engelse grootmacht 'gearresteerd' moet worden voor deze beslissing.

Manchester United liet McTominay afgelopen zomer voor een bedrag van om en nabij de 25,7 miljoen pond, omgerekend ongeveer 30,7 miljoen euro, naar Napoli vertrekken. Dit om ruimte te maken voor de inkomende transfers. De Schotse middenvelder maakt indruk in de Serie A en is een van de absolute uitblinkers bij de ploeg van Romelu Lukaku.

Di Canio, oud-aanvaller van onder meer Napoli en West Ham United, kan weinig begrip opbrengen voor de beslissing van United. "Ik zou eigenlijk naar Manchester United moeten gaan om alle directeurs te arresteren", aldus de Italiaan in gesprek met Il Mattino. "Hoe kun je McTominay weggeven?!", vraagt hij zich hardop af.

Napoli gaat na zeven duels aan de leiding in de Serie A. De ploeg van Antonio Conte heeft twee punten voorsprong op regerend landskampioen Internazionale. Di Canio verwacht dat de Napolitanen een serieuze gooi naar de tweede titel in drie jaar kunnen doen. "Als Inter en Juventus op deze manier doorgaan: geen enkel probleem."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.