Domenico Tedesco ontkent probleem met Lukaku

Tedesco spreekt heldere taal: “Er is geen probleem met Lukaku”

9 oktober om 23:45
Laatste update: 9 oktober om 23:53

De afwezigheid van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels maakt de tongen los. De spits is nog niet fit genoeg en gaat bij Napoli individueel aan het werk, zo klonk het. Toch is er alom speculatie. Bondscoach Domenico Tedesco ontkende woensdag dat er meer achter de afzegging zit.

Tedesco werd tijdens de persconferentie woensdag in Rome nog eens ondervraagd over Lukaku. De bondscoach draaide weer hetzelfde bandje af. “Hij kende een late transfer naar Napoli en is nog niet topfit. We zijn het daarover eens”, wordt hij bij Het Nieuwsblad geciteerd.

Dat Lukaku een paar uur na zijn afzeggen een bijna volledige wedstrijd voor Napoli speelde, en ook nog eens scoorde en twee assists gaf, was ook voor de Italianen verwarrend. Op de vraag van een Italiaanse journalist wat precies het probleem met Lukaku is, antwoordde de bondscoach afgemeten. “Er is geen probleem met Lukaku.”

Of de bondcoach Lukaku terugverwacht bij de volgende periode kon hij niet zeggen. “Hij heeft beslist niet te komen voor deze twee wedstrijden. Hij heeft niet gezegd dat hij niet terugkeert, dus misschien kan hij er in november alweer bij zijn. Hij heeft het uitgelegd en ik snap het.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.