Philippe Albert begrijpt niets van afzegging Romelu Lukaku

"Als ik werd geselecteerd, dan speelde ik het weekend ervoor bij de club niet"

8 oktober om 22:45

Bij La Tribune werd maandag de afwezigheid van de grote namen bij Rode Duivels besproken. Vooral de afwezigheid van Romelu Lukaku is voor Philippe Albert onbegrijpelijk.

Romelu Lukaku haakte af voor de Nations League-matchen omdat hij nog niet fit genoeg is, zo klonk het. Het voorbije weekend speelde hij echter 88 minuten voor zijn club Napoli tegen Como. In die match maakte een goal en gaf twee assists.

Albert snapt er daarom niets van dat Lukaku afzegde. “Een maand geleden vond ik het volkomen logisch, nu niet”, stelde hij. “Toen had hij net een transfer gemaakt en moest weer in vorm komen, nu is hij in goede vorm.”

De ervaring van Big Rom was in de komende matchen tegen Italië en Frankrijk goed van pas gekomen, vindt Albert. “We hebben hem nodig om de jonge spelers, die geen internationale ervaring hebben, te helpen.” 

In zijn tijd lagen de zaken precies andersom, vertelt Albert. “Toen ik bij Newcastle speelde en ik werd geselecteerd, dan speelde ik het weekend ervoor niet. De prioriteit lag bij de nationale ploeg.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.