Davy Roef rekent niet meer op een uitnodiging voor de Rode Duivels

"Heb niet op de Rode Duivels gehoopt, want dat waren mijn vier dagen vrij"

Vandaag om 18:18
Laatste update: om 18:35

Doelman Davy Roef is bij KAA Gent door de supporters uitgeroepen tot Speler van de Maand. De doelman was zelf vooral fier op zijn optreden het voorbije weekend tegen Sint Truiden VV. Op een uitnodiging voor de Rode Duivels rekent hij echter niet meer.

De inmiddels 30-jarige Roef is bezig aan alweer zijn vijfde seizoen bij de Buffalo’s en nog altijd ziet hij de appreciatie van de fans graag komen. “Ik ben de supporters zeer dankbaar, want ze steunen mij elke week. Ik krijg veel berichtjes dat ik goed presteer dit seizoen”, vertelt hij in de clubpodcast Zonder 7ever.

Vooral tijdens de matchen tegen Club Brugge kon Roef zich tonen. “Qua belang was de match op Brugge de sterkste. Dit weekend op Sint Truiden heb ik denk ik de meeste reddingen gedaan van het seizoen.” Het enige minpunt kwam in Europa. “Op Chelsea had ik denk ik beter kunnen, daar was ik niet zo tevreden met mijn wedstrijd, achteraf gezien.”

Of Roef stiekem nog weleens hoopt op een telefoontje van Domenico Tedesco? “Ik heb er niet op gehoopt, want dat waren mijn vier dagen vrij”, grapt hij. “Nee, ik laat het op mij afkomen en moest dat zo zijn dan neem ik dat erbij met veel plezier. Het blijft een eer, maar er zijn veel goede Belgische doelmannen. Ik reken er niet echt op.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.