Degryse over Tedesco en Rode Duivels: “Straks spelen we tegen San Marino”

Degryse over Tedesco en Rode Duivels: “Straks spelen we tegen San Marino”

Vandaag om 11:14

Marc Degryse stelt stevige vragen bij de prioriteiten van bondscoach Domenico Tedesco. In een stuk op Het Laatste Nieuws neemt hij de bondscoach van de Rode Duivels op de korrel. 

Hij is het niet eens met de aanpak van de Nations League-wedstrijden tegen Italië en Frankrijk. "Hoe Tedesco deze wedstrijden omschrijft en wil aanpakken, dat is voor mij de omgekeerde wereld", zegt Degryse zonder omwegen. 

Hij vindt het onbegrijpelijk dat de bondscoach de wedstrijden als ‘niet zo belangrijk’ beschouwt, zeker gezien de afwezigheid van sterspelers zoals Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. "De Bruyne is geblesseerd, maar ook de volgende matchen hoeft hij zich niet te melden. Lukaku blijft weg, net als vorige keer."

Degryse snapt niet waarom Tedesco zich lijkt te focussen op de WK-kwalificatiewedstrijden in maart. Die duels zijn volgens hem veel minder zwaar zullen zijn dan de huidige Nations League-duels. "Hij vergeet dat we straks weer tegen ploegen als San Marino, Faeröer en Estland gaan uitkomen. Dan heb je De Bruyne en Lukaku toch net niet nodig? Of hebben die mannen meer zin om daar te gaan voetballen?" 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.