Toekomst van Rode Duivels? “Italianen zouden been afstaan om in Squadra te mogen”

Toekomst van Rode Duivels? “Italianen zouden been afstaan om in Squadra te mogen”

Vandaag om 10:12
Laatste update: om 10:03

In een artikel uit Het Laatste Nieuws schetst Niels Poissonnier een somber beeld van de toekomst van de Rode Duivels. De Rode Duivels zullen een mopeilijke periode tegemoet gaan, lijkt de analist te schrijven. 

"Gooi maar een muntje in de Trevifontein", zegt hij. Voor Poissonnier staat dit symbool voor de huidige onzekerheid van het Belgische nationale elftal. Hij hoopt op een terugkeer naar betere tijden, maar de realiteit is - volgens Poissonnier - dat terug bij af zijn.

"Italianen zouden een been afstaan om naar de Squadra te mógen komen. Verstek laten gaan? Hoogverraad", schrijft hij. Hij verwijst natuurlijk naar de situatie van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, die beiden niet aantreden vanavond. 

Volgens Poissonnier is België nu echt het "Nieuwe Tijdperk" ingegaan. Hij erkent wel dat er nog steeds talent is binnen de selectie, zoals Jeremy Doku, Youri Tielemans, Leandro Trossard en Johan Bakayoko, maar "het is allemaal minder dan wat we een decennium lang gewoon zijn geweest." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.