Degryse vreest voor Rode Duivels: “Daar houdt Tedesco dus geen rekening mee”

Degryse houdt zijn hart vast voor Tedesco en Rode Duivels: “Barrages spelen”

Vandaag om 10:31

Volgens Marc Degryse zijn de duels tegen Italië en Frankrijk van groot belang. Hij benadrukt dat de gevolgen van twee slechte resultaten voor de Rode Duivels aanzienlijk kunnen zijn. Dan vreest Degryse voor degradatie uit de A-groep van de Nations League. 

"Verlies je van Italië, dan moet je thuis absoluut winnen van Frankrijk. Want als je derde eindigt, moet je barrages gaan spelen", waarschuwt hij in HLN. Volgens Degryse zijn die duels dan ook van kapitaal belang. "Er staat dus heus wel wat op het spel voor de toekomst, maar daar houdt Tedesco kennelijk geen rekening mee." 

Hij haalt verder aan dat België in het verleden te vaak tegen kleinere landen speelde in de aanloop naar grote toernooien. Vervolgens schoten ze dan tekort tegen toplanden. Als Tedesco dan toch wil experimenteren, ziet Degryse een mogelijk scenario op basis van de huidige selectie. 

"Je ziet een overschot aan centrale verdedigers", merkt hij op. Hij schetst een opstelling waarin Debast, Faes en Théate centraal achterin staan, met Castagne en De Cuyper als wingbacks. "Lukebakio zou je moeten slachtofferen en voor Tielemans en Mangala op het middenveld kiezen." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.