'Nieuwe Tribune 2 bij Antwerp kan er op zes maanden staan'

'Nieuwe Tribune 2 kan er op zes maanden staan, Antwerp financiert bouw zelf'

Vandaag om 10:00
Laatste update: om 10:17

Paul Gheysens heeft de knoop doorgehakt. In afwachting van een definitieve oplossing met grondeigenaar Tanja Mintjens wil Royal Antwerp FC een 'tijdelijke' Tribune 2 bouwen, zodat er zeker ruim 5000 extra fans de wedstrijden op de Bosuil kunnen bijwonen. De details van dat project komen nu aan de oppervlakte.

De legendarische Tribune 2 van Antwerp wordt al enkele jaren niet meer gebruikt. Gheysens hoopte vurig op een akkoord met de familie-Mintjens en in tussentijd was hij niet bereid om aan de (strenge) veiligheidsvoorwaarden te beantwoorden die het oude bouwwerk vereist. Nu kiest het bestuur dus eieren voor zijn geld. Wat moeten we ons net voorstellen bij zo'n tijdelijke tribune? 

Het zou wel degelijk gaan om een betonnen constructie, maar verwacht niet de grandeur van de huidige hoofdtribune. Dat heeft ook zijn voordelen, want daardoor kan het bouwproces snel verlopen, schrijft Het Laatste Nieuws. Toen Antwerp in 2017 de aanvraag indiende voor haar Tribune 1, kreeg het een tweetal weken later al groen licht van het Antwerpse schepencollege. Nog geen zes maanden later werd de nagelnieuwe tribune plechtig geopend.

Aangezien het nu om een minder ambitieus project gaat, zou dat minstens even snel moeten lukken. In dat geval zou Antwerp de tribune al volgend seizoen in gebruik kunnen nemen, wie weet zelfs al bij de start van de Play-Offs. Stamnummer Eén financiert de kosten overigens volledig zelf en gaat ook zelf aan de slag als bouwheer. Niet Ghelamco dus, dat financieel enkele katjes te geselen heeft.

Normaal gezien zou de nieuwe Tribune 2 moeten aansluiten op Tribune 4, waar momenteel de harde kern staat en zit. Op die manier krijgt het Bosuilstadion een ronde U-vorm. Enkel Tribune 3, die onder meer de uitsupporters herbergt, staat dan nog los van de andere delen. Dat lijkt de laatste stap van de stadionplannen te worden.