'Al 22 relschoppers kregen stadionverbod na rellen bij de Antwerpse derby'

Nasleep van de Antwerpse derby: 'Al 22 relschoppers kregen stadionverbod'

Vandaag om 19:01

De politie heeft inmiddels 22 relschoppers geïdentificeerd naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de Antwerpse derby. Allemaal hebben ze een stadionverbod van drie maanden opgelegd gekregen.

De match tussen Royal Antwerp FC en Beerschot werd op zondag 29 september een kwartier voor het einde gestaakt nadat uit het supportersvak van Beerschot vuurpijlen op het veld werden afgevuurd. Er werd nog geprobeerd om de gemoederen te bedaren door de spelers tijdelijk van het veld te halen, maar dat lukte niet en de match werd definitief gestaakt.

Ook na de wedstrijd was het rondom het stadion zeer onrustig. Een groep van fans van Antwerp kwam bij elkaar om de supportersbussen van Beerschot op te wachten en de politie was genoodzaakt om een waterkanon in te zetten om de situatie te controleren.

De Antwerpse politie heeft daarna niet stilgezeten en heeft 22 relschoppers kunnen identificeren, zo valt bij ondere andere Sporza te lezen. Er blijft worden doorgewerkt aan de identificatie van nog meer ‘fans’ die zich hebben misdragen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.